New Life with Food
Voedingsadvies voor,tijdens en na uw zwangerschap

Hoe kan ik jou helpen?

Als (bijna) zwangere vrouw voorzie je niet alleen jezelf maar ook een compleet nieuw wezentje van de benodigde voedingsstoffen. Je kindje heeft deze voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien en ontwikkelen en voor jezelf is het belangrijk dat je geen tekorten op loopt. Daarnaast wordt het risico op verschillende geboorte-afwijkingen en complicaties verlaagd wanneer je gezond en volledig eet. Als je bijvoorbeeld voldoende calcium consumeert zorg je ervoor dat de botten en tanden van jouw kindje optimaal worden opgebouwd en. wordt tevens het risico op zwangerschapsvergiftiging met 55% verlaagd.

Om erachter te komen of je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, voor jezelf en voor je kindje, kan ik dit voor je in kaart brengen. Dit kan een eenmalig online consult zijn of uitgebreid advies en begeleiding wanneer je klachten of medische bijzonderheden ervaart. Ik kijk zowel naar energie, vocht, macronutriënten (eiwitten, koolhydraten en vetten) als micronutriënten (vitamines en mineralen), beweging, ontspanning en je slaappatroon.

Daarnaast kan ik helpen bij de volgende medische bijzonderheden:

  • PCOS of endometriose
  • een hoge bloeddruk
  • (een risico op) zwangerschapsdiabetes
  • over- of ondergewicht
  • misselijkheid- of maagzuurklachten
  • een vegetarisch of veganistisch eetpatroon
  • ijzertekort

 Neem bij interesse contact op via melanie@newlifewithfood; ik kijk er naar uit om je te begeleiden bij een zo gezond en ontspannen mogelijke zwangerschap!

Vergoeding? Vanuit de basisverzekering wordt er jaarlijks 3 uur aan dieetbehandeling vergoed, waarbij je eigen risico voor 180 euro (maximaal!) wordt aangesproken indien dit nog open staat. Daarnaast kun je jezelf aanvullend verzekeren om frequenter met je diëtist af te kunnen spreken.